Wykonanie
Nie wiem jak wygląda cacko z dziurką, przyznaję się bez bicia.;)Ufam natomiast że ON wie.A skoro on
mówi, że cacka z dziurką to są właśnie ONE, to nie wypada się kłócić.Bez zbędnych zapowiedzi zapraszam na ostatnio ulubione
ciasteczka Młodego.:D

Składniki (na ok 25 szt. małych
ciasteczek):150 g
mąki ryżowej150 g
mąki owsianej50g
ksylitolu (lub innej substancji słodzącej)80g
oleju kokosowego lub
masła klarowanego1/2 łyżeczki
wanilii naturalnejszczypta
kurkumydowolny domowy
dżem (najlepiej bez
cukru) - u nas
czarna porzeczkaWykonanie:wymieszaj ręcznie
mąki, zmielony na puder
ksylitol oraz
wanilię i
kurkumę, następnie dołóż twardy tłuszcz i dość szybko zagnieć ciasto. Ulep kulki wielkości
orzecha, spłaszczaj, i kciukiem odciśnij zagłębienie.
Ciastka ułóż na papierze wysmarowanym dowolnym tłuszczem.Zagłębienie w każdym
ciastku wypełnij
dżemem i włóż całość do piekarnika na ok 20 min (temp. 170stopni).
Ciasteczka zdejmuj TYLKO po całkowitym wystygnięciu (kiedy są ciepłe - rozpadają się).Smacznego!:D